Minden, ami elektronika

Elektronikával hobbi szinten foglalkozó oldal

WS2812 shield használata Wemos D1 mini alaplappal

2018. február 25. 08:00 - raptor13

Az alábbi példában a WS2812 shield-en lévő LED alapszíneit fogjuk folyamatosan váltogatni.

2812_1.jpg

A WS2812 egy intelligens vezérléssel ellátott 5050-es méretű RGB LED. A digitális bemenetére küldött adatot feldolgozza, majd a beépített meghajtó áramköre segítségével a kapott értéket megjeleníti. 

A kommunikációhoz az NZR protokollt használja. Bekapcsolás után inicializálja magát, majd a DIN digitális bemenetére érkező 24 bites adatot eltárolja (és kijelzi), majd a DO digitális kimenetén továbbítja a következő komponensnek.

Miután beérkezett az adat, a chip a sjaát 24-bites csomagját automatikusan levágja és csak a többit küldi tovább, ezzel biztosítja, hogy minden pixel a megfelelő adatokat kaphassa meg. A LED meghajtásához a lehető legalacsonyabb feszültséget használja, emiatt nagyon energiatakarékos. További előnyei közé tartozik a magas fényerő, a hosszú élettertam, és a nagy fénysugárzási szöge.

 Ezt az áramkört Neopixel márkanévvel is forgalmazzák.

Kód

A kód használatához az Adafruit neopixel könyvtárat kell használni, ezt INNEN tudod letölteni.

Linkek

A shield megvásárlásáoz kattints IDE.

Az eredeti cikk elolvasásához kattints IDE.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://electro.blog.hu/api/trackback/id/tr7313683788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása