Minden, ami elektronika

Elektronikával hobbi szinten foglalkozó oldal

L9110 ventilátor modul használata Wemos D1 mini alaplappal

2018. február 23. 08:00 - raptor13

Ebben a példában az alaplapunkra az L9110 ventilátor modult fogjuk rákötni.

Az L9110 egy un. ASIC vezérlő és meghajtó IC-vel van szerelve, ami azt jelenti, hogy ez egy kifejezetten erre az alkalmazásra fejlesztett cél IC. (ASIC - application-specific integrated circuit, alkalmazásspecifikus integrált áraamkör) WIKI. Az IC 2 db TTL/COMS bemenettel rendelkezik, a kettő darab nagyáramú kimenete (7-800 mA folyamatos, 1,5-2 A csúcs) kimenete pedig alkalmas arra, hogy direktben meg tudja előre-hátra hajtani a rákötött motort. A kimenetein a szaturációs feszültség kifejezetten alacsony és természetesen a védelméről (relé, DC motor, léptető, stb. esetére) védődiódák gondoskodnak induktív terhelés esetén. Ezt a vezérlő IC-t széles körben használják, többek között gyerekjátékok motorjainak hajtására. 

Az itt bemutatott egyszerű és olcsó modul ezt a vezérlőt használja, kombinálva egy motorral. A használatához csupán 4 kivezetést kell bekötnünk VCC, GND, INA, INB (a tápfeszültség és a 2 forgásitány).

 

vent1.jpg

Csatlakoztatás

Wemos PIN L9110 PIN
3V3 Vcc
GND GND
D7 INA
D8 INB

 

Kód

Ez a kód nem igényel további könyvtárakat, csak fel kell tölteni és már működik is.

Linkek

A modul megvételéhez kattints IDE.

Az eredeti cikk elolvasásához kattints IDE.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://electro.blog.hu/api/trackback/id/tr9413682524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása