Minden, ami elektronika

Elektronikával hobbi szinten foglalkozó oldal

ADS1015 AD konverter használata wemos D1 mini alaplappal

2018. február 28. 08:00 - raptor13

Az AD1015 egy 12 bites, precíziós analóg-digitális konverter. Az SMD kivitelű, ólommentesen forrasztható IC QFN-10 vagy MSOP-10-es kivitelben készűl.Az ADS1015 rendelkezik saját beépített referencia feszültséggel illetve oszcillátorral. A külvilág felé I2C kapcsolattal rendelkezik, ehhez 4 választható cím áll a rendelkezésünkre. Az IC tápfeszültsége 2-5,5 V között lehet.

Ez a konverter másodpercenként 3300 mintát tud venni (SPS). A bemeneti tartománya ±256 mV, ez biztosítja, hogy egészen alacsony feszültségeket is tudjunk vele precízen konvertálni. Az IC rendelkezik egy bemeneti multiplexerrel, aminek a segítségével egyszerre 4 csatornán folyhat a mérés (vagy 2-2 csatornán tud differenciál mérést végrehajtani). 

Az ADS1015-Q1 2 üzemmóddal rendelkezik, az egyikben a mérés és a konverzió folyamatosan kerül végrehajtásra, a másikban egy impulzus indítja a mérést, majd a mérés után az IC lekapcsol, ezzel a lehetőséggel energiatakarékos berendezéseket tudunk építeni.

 

 ads1015.jpg

Sematikus rajz

wemos-ads1015_bb.png

Kód

Ez a példaprogram megint csak a jól megszokott adafruitos könyvtárat használja, amit innen lehet letölteni: https://github.com/adafruit/Adafruit_ADS1X15

Linkek

A termék megvásárlásához kattints IDE.

Az eredeti cikk elolvasásához kattints IDE.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://electro.blog.hu/api/trackback/id/tr9213700320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása