Minden, ami elektronika

Elektronikával hobbi szinten foglalkozó oldal

char

2019. augusztus 26. 03:03 - raptor13

Leírás

Karakterek tárolására használt adattípus. Megadásakor  idézőjelekben kell írni, így: 'A' (több karakterhez - karakterláncokhoz - dupla idézőjelekkel kell használni: "ABC").

A karaktereket számként tárolja. A karakterek kódja az ASCII táblában látható. Ez azt jelenti, hogy számtani műveletet lehet végrehajtani olyan karaktereken, amelyekben a karakter ASCII értékét használjuk (például az 'A' + 1 értéke 66, mivel az A nagybetű ASCII értéke 65). Lásd a Serial.println hivatkozást a karakterek számokra történő lefordításáról.

A char-adattípus mérete legalább 8 bit. A karakterek tárolására csak a char használata ajánlott. Előjel nélküli, egy bájtos (8 bites) adattípus esetén használja a bájt adattípust.

Szintaxis

char var = val;

paraméterek
var: változó neve.
val: az a változóhoz rendelt érték.

Példakód

Lásd még

String()

array

bool

boolean

byte

double

float

int

long

short

size_t

string

unsigned char

unsigned int

unsigned long

void

word

constans

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://electro.blog.hu/api/trackback/id/tr9415024490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása