Minden, ami elektronika

Elektronikával hobbi szinten foglalkozó oldal

int

2019. szeptember 03. 07:47 - raptor13

Leírás

Az egész szám az elsődleges adattípus a számok tárolásához.

Az Arduino Uno (és más ATmega alapú alaplapokon) egy int 16 bites (2 bájtos) értéket tárol. Ez -32 768 és 32 767 közötti tartományt eredményez (minimális érték -2 ^ 15 és maximális érték (2 ^ 15) - 1). Az Arduino Due és SAMD alapú táblákon (mint például az MKR1000 és a Zero) az int 32 bites (4 byte) értéket tárol. Ez -2,147,483,648 és 2,147,483,647 tartományt eredményez (minimális érték -2 ^ 31 és maximális értéke (2 ^ 31) - 1).

Az int a negatív számokat kettes komplemens képzéssel tárolja. A legmagasabb bit, amelyet néha "jel" bitnek is neveznek, negatív számként jelöli a számot. A többi bit megfordul, és hozzáadunk 1-et.

Az Arduino gondoskodik a negatív számok kezeléséről az Ön számára, hogy a számtani műveletek átlátható módon működjenek a várt módon. Váratlan bonyodalom lehet azonban a bitshift jobb oldali operátorral (>>) való kezelés során.

Szintaxis

int var = val;

paraméterek

var: változó neve.
val: az az érték, amelyet hozzárendel ehhez a változóhoz.

Példakód

Ez a kód létrehoz egy egész számot, amelyet 'countUp' -nek hívnak, amelyet kezdetben 0 (nulla) számmal állítanak be. A változó mindegyik eggyel növekszik, és kiíródik a soros porton.

Megjegyzések és figyelmeztetések

Ha a változók meghaladják a maximális vagy minimális értéket, akkor azok túlcsordulnak. A túlcsordulás eredménye kiszámíthatatlan, ezért azt kerülni kell. A túlcsordulás tipikus tünete a "átfordulás" változó a maximális értékéről a minimálisra vagy fordítva, de nem mindig ez a helyzet.

Lásd még

String()

array

bool

boolean

byte

char

double

float

long

short

size_t

string

unsigned char

unsigned int

unsigned long

void

word

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://electro.blog.hu/api/trackback/id/tr6815037176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása