Minden, ami elektronika

Elektronikával hobbi szinten foglalkozó oldal

Wemos alaplapra kötött RGB LED vezérlése számítógépről

2018. február 27. 08:00 - raptor13

Ebben a példfeladatban a Wemos D1 mini alaplapra kötött RGB LED-et fogjuk vezérelni egy számítógépes applikáción keresztül. Én VB.net nyelven fogom megírni a példaprogramot, de természetesen bármelyik nyelv használható, amelyikkel el tudjuk érni a soros portot.

Felépítés

Az alábbi ábrán látható módon kössük a LED kivezetéseit a mikrovezérlő 6., 7. és a 8. lábra, a közös lábát pedig a 3v3 lábra. Nekem közös anódú RGB lapkám van, azt is lehet használni.

 rg1.png

Kód (arduino)

A wemosban lévő kód nem annyira fontos, alapjában véve a soros portot figyeli és a beérkező karakterek alapján kapcsolgatja a ledeket. A PC oldali alkalmazásunk 1-6 közötti karaktereket fog küldeni, ezzel vezéreljük majd az RGB LED-ben található, különálló ledeket.

Kód (PC)

Az alkalmazás a Visual Studio 2010-es programmal lett elkészítve. Az volt a terv, hogy készítek egy mezőt, ahonnan ki lehet választani a soros portot, majd a kiválasztás után a csatlakozás gombbal lehet az alaplaphoz csatlakozni. Ezután 6 db gombot helyeztem el, amelyekkel lehet a 3 színt be, illetve kikapcsolni.

rg2.png

Linkek

A programot el tudod érni a githubon keresztül is, ehhez kattints IDE.

Az eredeti cikk elolvasásához kattints IDE.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://electro.blog.hu/api/trackback/id/tr7013700264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása