Minden, ami elektronika

Elektronikával hobbi szinten foglalkozó oldal

delayMicroseconds()

2019. augusztus 20. 01:21 - raptor13

Leírás

A programot a paraméter által megadott ideig (mikroszekundumokban) szünetelteti. 1 másodperc = 1000 ezredmásodperc = 1.000.000 mikroszekundum.

Jelenleg a legmagasabb érték, amely pontos késleltetést eredményez, az 16383. Ez változhat az Arduino jövőbeli kiadásaiban. Néhány ezer mikroszekundumnál hosszabb késések esetén inkább a delay() parancsot célszerű használni.

Szintaxis

delayMicroseconds(us)

paraméterek

us: a késleltetés ideje. Megengedett adattípusok: unsigned int.

Eredmény

nincs

Példaprogram

A kód úgy konfigurálja a 8. lábat, hogy kimenetként működjön. Körülbelül 100 mikroszekundumú impulzusok sorozatát küldi. A közelítés a kód többi utasításának végrehajtása miatt következik be.

Megjegyzések és figyelmeztetések

Ez a funkció nagyon pontosan működik legalább 3 mikrosekundum idő felett. Nem tudjuk biztosítani, hogy a delayMicroseconds() pontosan teljesít-e kisebb késleltetési időket.

Az Arduino 0018-tól kezdve a delayMicroseconds() már nem tiltja le a megszakításokat.

Lásd még

delay()

micros()

millis()

Szólj hozzá!
Címkék: funkciók arduino

A bejegyzés trackback címe:

https://electro.blog.hu/api/trackback/id/tr7315009082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása