Minden, ami elektronika

Elektronikával hobbi szinten foglalkozó oldal

pulseIn()

2019. augusztus 20. 01:20 - raptor13

Leírás

Megméri egy impulzus hosszát (akár HIGH, akár LOW) a megadott lábon. Például, ha a paraméter magas szintre van állítva, a pulseIn() megvárja, hogy a láb logikai szintje alacsonyról magasra váltson, elkezdi a mérést, majd megvárja, hogy a láb ismét logikai alacsony szintre kerüljön és akkor leállítja az időzítést. Visszaadja az impulzus hosszát mikroszekundumban, vagy 0-t ad vissza, ha az időkorláton belül nem kapott teljes impulzust.

Ennek a funkciónak az időzítését tapasztalati úton határozták meg, és valószínűleg hibákat fog mutatni a hosszabb impulzusoknál. 10 mikroszekundumtól 3 percig terjedő impulzust lehet beállítani.

Szintaxis

pulseIn(pin, érték)
pulseIn(pin, érték, időkorlát)

paraméterek

pin: annak lábnak a száma, amelyen az impulzust le szeretné mérni. Megengedett adattípusok: int.
érték: az olvasandó impulzus típusa: vagy HIGH (magas), vagy LOW (alacsony). Megengedett adattípusok: int.
időtúllépés (opcionális): a maximális impulzus hossza, amit meg akarunk mérni. Alapértelmezetten 1 másodperc. Engedélyezett adattípusok: unsigned long.

Eredmény

Az impulzus hossza (mikrosekundumokban) vagy 0, ha az impulzus nem ér véget az időkorlát előtt. Adattípus: unsigned long.

Példaprogram

A példa a 7. lábon mért impulzus hosszát kiírja a soros porton.

Lásd még

noTone()

pulseInLong()

shiftIn()

shiftOut()

tone()

Szólj hozzá!
Címkék: funkciók arduino

A bejegyzés trackback címe:

https://electro.blog.hu/api/trackback/id/tr5315008530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása