Minden, ami elektronika

Elektronikával hobbi szinten foglalkozó oldal

randomSeed()

2019. augusztus 20. 01:26 - raptor13

Leírás

A randomSeed() inicializálja az ál-véletlenszerű szám-generátort, aminek következtében a véletlenszerű számok sorozatának egy tetszőleges pontjától indul. Ez a sorozat, bár nagyon hosszú és véletlenszerű, mindig ugyanaz.

Ha fontos, hogy a random() által generált értékek valóban véletlenszerűek legyenek, akkor a random() funkció meghívása előtt a randomSeed() funkció meghívát úgy célszerű elvégezni, hogy előtte egy nem használt analóg bemenet értékét beolvassuk és ezt használjuk a randomSeed() parancshoz.

Ezzel szemben időnként hasznos lehet, ha a véletlenszerűen generált számok sorrendje azonos, ebben az esetben a randomSeed() funkció meghívását azonos számmal kell elvégezni, a random szám generálást megelőzően.

Szintaxis

randomSeed(mag)

paraméterek
mag: az ál-véletlenszerű sorozat inicializálásához szükséges szám. Engedélyezett adattípusok: unsigned long.

Eredmény

Nincs

Példakód

Lásd még

random()

Szólj hozzá!
Címkék: funkciók arduino

A bejegyzés trackback címe:

https://electro.blog.hu/api/trackback/id/tr2515015208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása